:: Biografie

 SABRINA STARKE 

:: Website 
www.SurinamStars.com

 

Sabrina Starke werd geboren op 9 augustus 1979 in Paramaribo.

Sabrina is zangeres en songwriter. Sabrina wist al vroeg dat zij mensen kon raken en inspireren met muziek. Met deze gedachte heeft zij de stap gezet om muziek één van haar prioriteiten te maken. Zij is begonnen in een R&B groep toen zij 16 jaar was en vanaf dat moment begon haar muzikale reis. De muzikale reis op zoek naar wie zij was en kon zijn als artiest.

 

Na verschillende studioprojecten (hiphop, R&B, pop en reggae) waar zij lead & backing vocals zong sloot zij zich aan bij een reggaeband uit Rotterdam. 

 

Al deze verschillende ervaringen en muzikale invloeden hebben haar gevormd tot de zangeres en de persoon wie zij nu is. 

 

In 2005 besloot Sabrina verder te gaan als solo artieste. Samen met haar management 'Dreamlife Entertainment' maakt zij plannen voor de toekomst. Haar muziek is een mix van de oude soul, jazz en blues met wat folk/country en reggae. Artiesten zoals Billy Holiday, Tracey Chapman, Ray Charles om slechts een paar op te noemen hebben haar geïnspireerd en gevormd als artiest en songwriter. Sabrina's muziek is veelbelovend, divers en krachtig. On Stage creeert zij een show wat je terug doet denken aan 'The good old days of rhythm and blues'. Als inspiratiebron voor haar songwriting gebruikt zij haar Gitaar én het Leven! Daarom is haar muziek ook een reflectie van wie zij is en waar zij staat in haar leven. 

 

Op 21 mei 2006 won Sabrina de 'Talent Night 2006'. De tien acts hebben zich via voorrondes en een halve finale geplaatst voor deze finale. De jury  besloot unaniem dat Sabrina Nederland mocht gaan vertegenwoordigen in Amerika, de prijs; een optreden in het felbegeerde 'Apollo Theater' in New York, waar zij dan ook op 20 september 2006 met succes heeft gestaan, ze werd 3e in 'The Amateur Night', met als gevolg dat zij 13 december terugkeerd naar New York voor de 2e ronde van deze competitie.

 

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft Sabrina gekozen in een team van ’talenten’. Onder de naam 'GEtalentEERD' sporen 27 jongeren met verschillende culturele achtergrond leeftijdsgenoten aan hun eigen talenten te ontwikkelen. Het project ging in de week van 8 febr. met een uitgebreide postercampagne van start.

 

Sabrina stond in de Finale van 'de Grote Prijs van Nederland' dat werd gehouden op 9 december 2006 in de Melkweg in Amsterdam. Sabrina is door vele bladen uitgeroepen tot 'Veel Belovende Vrouw' van 2007. Het blad 'Beauty Expressions' besteed aandacht aan Sabrina in het februari/maart 2007, in dit nummer staat Sabrina ook nog eens op de cover. 

 

Sabrina verovert momenteel de Nederlandse hitlijsten met haar hit ‘Do for love’. Internationaal heeft zij ook al de eerste stappen gezet, haar debuut album ‘Yellow brick road’ (2008) is opgenomen in de Hillary Studio in Los Angeles.

 

      © 2006 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieën op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!