:: Biografie

 SAM BREEVELD

:: Website 
www.jmpr.nl

 

Sam Breeveld werd geboren in Paramaribo, Suriname.

Brada Sam Breeveld kwam in de jaren zeventig naar Nederland. Hij raakte geÔnteresseerd in Rastafari.   

Sam begon zijn carierre als kawina muzikant. Sam is zanger en een echte 'Afrikaanse Troubadour'. Hij houdt zich ook bezig met toneel.

Stichting JMPR staat voor jongeren motivatie projecten Rotterdam. De stichting bereikt zijn doelen middels kunst en culturele activiteiten. De stichting heeft o.a. een toneelgroep opgericht die voorlichting en amusement verzorgd (voorlichting soms in de vorm van rollenspel op scholen in Rotterdam en in Suriname).

De stichting is momenteel bezig met jongeren te interesseren in de nieuwe media, het filmen en video montage, het vastleggen van evenementen, maar ook voor amusement, dus gewone speelfilms. In mei 2010 gaat de film 'Ghetto Gospel' Houtenjas in premiere. Tekst, regie, special effects en montage: Sam Breeveld.

Speelfilms maken is een nieuwe bezigheid voor de stichting en deze film moet ervoor zorgen dat de stichting in de toekomst bij de filmfondsen kan aankloppen voor hulp om breder te kunnen werken. Deze pilot moest dus hoe dan ook gerealiseerd worden, het moest goedkoop en het moest intuÔtief. En Sam nam het op zijn schouders om deze film te realiseren. Overigens zonder budget, zonder subsidie van welke organisatie dan ook, maar wel met zeer gemotiveerde acteurs en actrices zowel in Suriname als in Nederland. Het verhaal is modern, realistische, inhoudelijk over drugssmokkel en wraak, over het ronselen van drugsrunners en bolletjes slikkers en de handel in meisjes die hiervoor gebruikt worden. De stijl van vertellen is gebaseerd op de spaghetti westerns van weleer. Natuurlijk zijn er meerdere verhaallijnen in verweven bijvoorbeeld, dat de gevestigde orde niet altijd schone handen heeft in dit soort zaken, maar ook de innerlijke strijd van de mens komt aan bod, er zijn geen helden want niemand is perfect, en de mens moet zichzelf dagelijks overwinnen om op het rechte pad te blijven. Uiteindelijk is de traditionele  boodschap 'misdaad loont niet'.

 

      © 2010 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!