:: Biografie

 SERGIO IJSSEL

:: Website 
www.SurinamStars.com

 

Sergio Romero IJssel werd geboren op 25 april 1979 in Paramaribo. 

Sergio studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht (HKU). Hij volgde de cursus 'Musical Centre'

Sergio is acteur en heeft al heel wat rollen op zijn naam staan. Hij speelde onder andere gastrollen in de tv-serie 'Bradaz' (2000), tv-serie 'Blauw Blauw' (1999), 'Shouf Shouf' de serie (2006) en de tv-serie 'van Speijk' (2006), waar hij de rol van Kenneth vertolkte. 

Sergio heeft in diverse reclamecampagnes en commercials een rol gespeeld. Onder andere voor 'Sire' deed hij in 1999 de campagne 'Je bent een rund, als je met vuurwerk stunt' (regie: Mike van Diem). Voor 'KPN I-Mode' en de 'Koninklijke Landmacht' heeft hij in 2002 een bijrol gespeeld. In 2005 deed hij de commercial 'fruitshoot' voor Nickelodeon.   

Sergio speelde niet alleen gast- of bijrollen, in 2000 had hij zijn eerste hoofdrol in de film 'Tinnef', een eindexamenfilm. Al gauw volgde in 2002 'Faja', een eindexamenfilm voor de Filmacademie. Elk jaar doet Sergio mee met de 'Hollandse Nieuwe' voor het Cosmic Theater. In 2000 begon hij met een vertelrol in 'Romeo & Julia' en speelde hij onder andere in 'Snorder'. In 2003 speelde hij in 'Disco Kings 1-3'.

Eigenlijk heeft Sergio nog zoveel gedaan, van presenteren tot het spelen van verschillende rollen en sketches (Zoals Klokhuis 2006). Ook heeft hij commercials ingesproken en was hij te zien in de muziek videoclip van rapper Negativ 'Niks is wat het zijn moet'. Of het nou theater is (bijvoorbeeld 'Van 5 tot 6', Nasrdin Dchar Theater Engelenbak), een komedie (bijvoorbeeld 'Bergen binnen' in 2004), een drama serie (bijvoorbeeld 'little girl blue' in 2005) of een kinder programma (bijvoorbeeld 'Classic TV', in 2005 van de AVRO), overal kan je Sergio tegen komen.  

Uiteraard wordt Sergio door zijn Surinaamse afkomst vaak voor cultureel getinte en 'donkere' rollen gevraagt. Zoals voor in 'De Negers', voor De Nieuw Amsterdam /De nieuwe verukking. Maar ook speelde Sergio de rol van 'Anansi' voor Het zeeuws slavernij moment, Vlissingen. 

Sergio toerde in 2006 met het toneelstuk 'MC Shake'. MC Shake is een Shakespeare rapvoorstelling vertaald door Def P. Sinds 7 maart 2007 is Sergio begonnen aan een nieuwe voorstelling 'De Ring' genaamd. De regisseur is Theo Franzen en de tour was tot 11 mei 2007 te zien in het Muziek Theater.

Op dit moment is Sergio volop aan het opnemen van een nieuwe politie serie 'Flikken in Maastricht'. Vanaf 3 september 2007 is de serie te zien bij de Tros. Sergio vertolkt de rol van Romeo Sanders, een technocraat en dienstklopper. De cast betaat verder uit Wil van Kralingen, Angela Schijf, Victor Reinier en Oda Spelbos. 

 

      © 2006 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars, of bezoek nu het SurinamStars forum.