:: Biografie

 SIGI LENS

:: Website 
www.proathlete.nl

:: Website 
info@proathlete.nl

 

Sigi Lens werd geboren op 26 oktober 1963 te Paramaribo, Suriname. 

Sigi is bedenker en oprichter van 'Pro Athlete'. Pro Athlete vertegenwoordigt spelers als Michael Reiziger, Mario Melchiot, George Boateng, Denny Landzaat, Giovanni van Bronckhorst en nu ook de populaire Royston Drenthe.

Hoe stralend zijn voetballoopbaan misschien ook was en hoe groot hij misschien ook wordt als voetbalmakelaar, nooit zal Sigi Lens worden herinnerd om zijn voetbal- managerskwaliteiten. Voor altijd is hij getekend als een van de overlevenden van de SLM-vliegramp in Paramaribo, waar een groot deel van de selectie van het Kleurrijk elftal om het leven kwam. 
Sigi bleef leven, maar raakte nooit meer een bal op professioneel niveau aan. Niet dat hem dat iets kan schelen overigens, want de waarde van het leven is vele malen groter dan de waarde van een wedstrijdje voetballen.

Sigi speelde profvoetbal voor AZ en Fortuna Sittard, voordat het noodlot hem beroofde van zijn bestaan. Hij was succesvol bij de clubs. Vooral in Alkmaar, waar hij de beste schutter van de selectie werd, waarin toch ook spelers als Kees Kist en Pier Tol deel van uitmaakten. Sigi scoorde 17 keer dat seizoen. Hij was snel, sterk, maar soms een beetje onrustig. Bij Fortuna Sittard kwamen zijn kwaliteiten ook al goed tot zijn recht. Lens was een counterspits.

Na de vliegramp bouwde Sigi een nieuwe loopbaan op, als werknemer van de VVCS, de vakbond voor profvoetballers. Hij kreeg daar voornamelijk de donkere spelers onder zijn hoede, met wie hij een innige band opbouwde. De bond redeneerde dat een donkere manager eerder het vertrouwen van de donkere voetballer zou krijgen. De relatie tussen Sigi en zijn spelers werd zo close, dat zij hem onmiddellijk volgden toen Sigi voor zichzelf begon met 'Pro Athlete'. Van de spelers die hem toen volgden is het overgrote deel nog altijd bij hem. Daar is Sigi maar wat trots op. Het is voor hem het bewijs dat zijn werkwijze, die is gebaseerd op respect en vertrouwen, werkt.

 

      © 2005 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars, of bezoek nu het SurinamStars forum.