:: Biografie

 SYLVANA SIMONS

Sylvana Simons

:: Website 
www.sylvana.nl

:: E-mail 
sylvana@sylvana.nl

 

 

Sylvana Hildegard Simons werd op 31 januari 1971 geboren in Paramaribo en kwam als baby naar Amsterdam. 

Op de lagere school deed ze aan jazz- en klassiek ballet. Sylvana ging naar de balletacademie van Lucia Marthas en deed de kappersschool.

Sylvana ging aan de slag als kapster en als danseres. Ze danste in het showballet van John de Mol/Lentink. Bovendien ging Sylvana op tournee met '2 Brothers On The 4th Floor' en CB Milton. Ook werkte ze aan foto opdrachten en commercials voor o.a. Pepsi, Philips en Victoria Vesta. In de iT mocht Sylvana feesten en dansshows presenteren. Een screentest van TMF was voor Sylvana een peuleschil. In 1995 werd ze aangenomen als VJ bij de clipzender.

Sylvana ging in de zomer van 1999 weg bij TMF. Ze ging voor SBS6 werken, ze presenteerde de eerste serie van 'De Bus'. Ook heeft ze bij het station van Fons van Westerloo de 'Sexquiz on the Beach' gepresenteerd. Sylvana kwam ook wel eens opdraven voor 'Door 't Lint'. In september 2000 vertrok Sylvana naar RTL4. Ze presenteerde daar RTL Live (seizoen 2000/2001) en de talkshow "Met Man en Macht" (voorjaar 2001).

Sylvana is ook radiobabe geweest bij Noordzee FM. Aan haar programma 'Sylvana's Soul' kwam in juni 2003 een abrupt einde. Eerder werkte Sylvana als DJ bij Radio 538. Sylvana schrijft af en toe artikelen voor het Veronicablad. Eerder had ze een column in het Veronicablad en Playboy.

Sylvana heeft 2 kinderen, een jongen Salvatore en een meisje Levi. Sylvana is op 2 januari 2003 getrouwd met Frank van Hoorn, op Costa Rica. Helaas kwam er in 2006 een einde aan het droomhuwelijk.

Sylvana Simons is presentatrice bij RTL4. Zij was het gezicht van 'De TV Makelaar'. Ook presenteerde zij het boekenprogramma 'Met Man en Macht', 'Je echte leeftijd', 'Kaft', 'Win het en In het' en 'Dancing with Stars'.

In 2004 kwam het eerste boek van Sylvana uit onder de titel '1+1=7'. Hierin laat Sylvana weer een stukje van haar schrijftalent zien. In dit boek beschrijft ze de gebeurtenissen binnen haar toenmalig gezinsleven. In het begin van december 2005 is het tweede boek van Sylvana uitgekomen onder de titel 'In Balans'. Deze heeft ze samen met haar broer Kenneth Leeuwin geschreven.

In november 2005 ontving Sylvana een 'Beau Monde Award'. Ze werd uitgeroepen tot ‘meest stijlvolle vrouw van Nederland 2005’.

Sinds juli 2009 werkt ze voor de NPS en maakt ze elke werkdag het programma ‘Sylvana’s Choice’ en presenteert ze onder dezelfde naam ook een tv-programma.

 

      © 2010 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieën op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!