:: Biografie

 SOLID SOULS

:: Website 
www.solidsouls.com

:: E-mail 
info@solidsouls.com

Solid Souls is een muziekbedrijf dat werkt voor artiesten, platenlabels, radio of tv en filmproducenten. Van remixes tot complete producties en van leaders tot het afmixen van muziek. Solid Souls verzorgt het allemaal.

In 2002 besloten Honest (Nelson Correia, 25-8-1978), Melcrun & Irv (Irving Schenkers, 21-6-1976) hun krachten te bundelen en muziek te gaan maken van internationale allure. Solid Souls is inmiddels uitgegroeid tot een muzikale familie met een eigen project studio, artiesten, co-writers en een live band. De muziek van Solid Souls heeft haar basis in de Urban scene en zal in dit steeds populair wordende genre voor een frisse wind zorgen. Het team werkt graag met andere artiesten en producers en probeert de bestaande grenzen tussen verschillende genres te doen vervagen. Solid Souls is onder andere verantwoordelijk voor het re-mixen van de nieuwe single (febr. 2006) van zangeres Do. 

Honest - MC/Songwriter
Honest begint zijn artiestenbestaan in de Rotterdamse rapgroep 'Association'. Na het vormen van de Hip Hop band 'Visionaries', maakt hij naam in de Nederlandse Hip Hop scene. Honest begint zich toe te leggen op solo-projecten en krijgt zijn eigen radioshow in Rotterdam. Daarnaast ontwikkelt hij zich
naast emcee, tot volwaardig songwriter en velen zien hem als een van de meest veelbelovende rappers van dit moment (zowel Engels als Nederlandstalig). Honest heeft een single uitgebracht "Ja-Nee" die te horen is op de Juize FM mixtape volume 1  en in de speelfilm 'Het Schnitzelparadijs'. Verder hoor je Honest in de remix van Replay's single "Alles wat ik doe", ge-remixed door Solid Souls.

Melcrun - Producer/Songwriter/Composer
Melcrun begint zijn muziekcarriere bij het Amsterdams rapcollectief '2 tuff-E-Nuff' en maakt tevens deel uit van de swingbeatformatie 'New Jack Style'. Ook staat hij in de voorprogramma's van legendes als 'Gangstarr', 'Eric B & Rakim' en 'Main Source'. Eind jaren negentig brengt Melcrun solomateriaal uit bij BMG en schrijft hij mee aan de succes albums van 'Total Touch'. Als artiest verschijnt hij op het 'New Music Seminar' in New York, het 'North Sea Jazz Festival' en treedt hij op tijdens de 'MTV Tour'. Daarnaast werkt hij samen met artiesten als Bergit Lewis, Victor St. James (Soul II Soul), LA Style en Trijntje en Tjeerd Oosterhuis. Binnen Solid Souls vervult Melcrun de rol van songwriter, composer en producer. 

Irv - Producer/Composer/Engineer 
Irv is de grondlegger van Solid Souls en begint als partypromoter en artiestenmanager. Hij besluit zich vervolgens te richten op het vormen van een muzikaal totaalteam waarin creativiteit en kwaliteit worden gebundeld met visie en talent. Zijn persoonlijk contact met top-engineer als Ken Lewis (Kanye West, Usher, Lenny Kravitz, Janet Jackson), Aaron Swihart (Korn) en het opzetten van Solid Souls zijn daar de levendige bewijzen van. Daarnaast ontwikkelt  Irv zich tot producer en engineer. Binnen Solid Souls is Irv composer, producer en engineer en ontfermt hij zich tevens over de zakelijke belangen van het team.
 

 

      © 2005 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!