:: Biografie

 SONNY KHOEBLAL

:: Website 
www.sonnykhoeblal.com

 

Sonny Khoeblal werd geboren in Paramaribo. 

Sonny is al langer dan 25 jaar actief in de music business. Sonny begon zijn muzikale vorming in Suriname op de Volksmuziekschool. Sonny trainde onder Sukki Akkal, Eddy Vervuurt, Leo Ferrier en Ricardo Tjon A Kong.

Naast zelfstudie, applicatie en later aan het Berklee College of Music, in Boston (USA). Hij ontwikkelde zich tot beroepspianist, keyboardist, arrangeur, componist en entertainer.

Sonny is schrijver en producer van radio hits als 'Wings of Peace' , 'Craziest' en 'Life Force' en is ook een veelgevraagde jingle en pop-jazz arrangeur.

Zijn ruime speelervaring in meer dan 20 bands, via minstens 1000 optredens met internationale sterren als Maxine Nightingale, Chick Corea, David Pomeranz, Michele Henderson en Kate Ceberano op wereld muziekpodia,  waaronder recentelijk het St Lucia Jazz, het Suriname Jazz, en Rainforest Kunst Festival, deelt hij onder andere middels een wekelijkse educatieve rubriek in Dagblad Suriname (
www.dbsuriname.com). 

Sonny is verder een grote dierenvriend, vis(sport) en luchtvaar liefhebber en treedt thans regelmatig op met zijn band '4Ever Freedom'.

 

      © 2005 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars!