:: Biografie

 SOPHIA WEZER

:: Website 
www.SurinamStars.com

 

Sophia Wezer werd geboren ? 

Sophia voltooide in 1996 de HBO Docent-dans en Show-musical opleiding aan de hoofdstedelijke Stichting Amsterdamse Ballet Akademie 'Lucia marthas'. Naast haar opleiding zong en danste ze reeds in een groot aantal evenementen en TV shows. Met de groep 'Shift' behaalde Sophia een nummer ťťn notering in Nederland met het nummer 'Youíre so wonderful', wat haar een bijrol opleverde in de Nederlandse TV serie Spijkerhoek (1988). 

Sophia toerde met een eigen show door Nederland en Spanje. Als solo zangeres scoorde zij drie top-40 hits en won zij het songfestival in SloveniŽ in 1993.

Sophia speelde gastrollen in 'Goede Tijden, Slechte Tijden' en 'Westenwind'. In 2001 presenteerde zij voor Kindernet 'de Nationale wat wil je worden Teevee Show'. De diverse TV shows in Nederland, BelgiŽ en Duitsland waaraan Sophia haar medewerking verleende waren o.a. 'De Notenclub', 'Postcode Bingo', 'Wedden Dat', 'Wie Ben Ik', 'Andrť van Duin Show', 'Surprise Show', 'Rudyís Urlaubshow' en 'Telekids+'. Sophia speelde met Danny Rook tevens de rol van Hoofdpiet in 'het Grote Sinterklaasverhaal' (2002) en de rol van Zus in 'Madame Jeanette' (2003).

In het theaterseizoen 1996/1997 maakt Sophia deel uit van Jeans 6 - 'Itís a Happening' en was tevens dance captain. Het seizoen daarop volgde de rol van Rizzo in 'Grease de Musical'. In 1998/1999 was zij Billie Holiday in de Amerikaanse gospelshow 'Mahalia sing Sister sing'.

Vanaf april 1999 was Sophia de moordenares Annie in 'Chicago'. Vanaf augustus in datzelfde jaar nam zij een van de hoofdrollen over van Pia Douwes en speelde zij tot de laatste voorstelling Velma Kelly. Daarvoor ontving zij de John Kraaijkamp Musical Award 2000 voor 'Aanstormend Vrouwelijk Talent'. In het seizoen 2002/2003 schitterde zij als Conchita Alvarez in de musical 'Copacabana'. Ook stond Sophia in de nieuwe Dinnershow van Frank Wentink in Studio 21 'Novomundo'

Dit theaterseizoen is Sophia te bewonderen in 'Sweet Charity'.

 

      © 2005 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!