:: Biografie

 STANLEY BURLESON

:: Website 
www.SurinamStars.com

 

Stanley Burleson werd geboren 1 september 1966 te Zaandam.

Stanley volgde zanglessen bij onder anderen Gerard Meyer, Jan Polak, Adriaan van Limpt, Frits Hassoldt en bij Alberto ter Doest. Hij kreeg dansles van Tine Teeling, Ineke Huissen en Rick Atwell.

Stanley heeft gespeeld in 'Cats', 'Evita' (Koninklijk Ballet van Vlaanderen). Verder werkte Stanley mee aan de musicals 'Zeldzaam', 'Les Misérables' en 'Move'. 

Stanley had de hoofdrol van Yori in de musical Faya. Ook creëerde hij de rol van Joe in 'Joe-De Musical' en speelde John in 'Miss Saigon'. 

Verder werkte Stanley mee aan de theaterprogramma's 'Adèle in Casablanca', 'Simone & Friends' en 'La Bloemen', 'La on Tour' en 'Karin in Concert'. In 1999 vertolkte hij de rol van Billy Flynn in de musical 'Chicago'. 

Stanley gaf danslessen bij ondermeer Barry Stevens Dance Unlimited, Amsterdam Dance Center, Studio Tendenza in Wormerveer en aan de dansopleiding van Brian Rogers in Engeland. Hij verzorgde de choreografie voor de theater- en televisieprogramma's van Karin Bloemen en voor de speelfilm Filmpje van Paul de Leeuw. 

 In 1998 ontving Stanley de Gouden Notekraker voor zijn bijzondere verdiensten op het gebied van musical en kleinkunst.

Stanley Burleson speelde de rol van 'het Beest' in de Disney-musical 'Beauty and the beast'. De rol van een prins die door een vloek verandert in een afzichtelijk monster. De musical is gebaseerd op de gelijknamige Oscarwinnende animatiefilm van Disney. Nadat de Amerikaanse regisseur Glenn Casale de musicalacteur in 'Passion' had gezien, zei hij: 'Stanley is het beest'. 

Stanley won in juni 2008 een van de zeven awards die de musical Ciske de Rat won, in de categorie 'beste choreografie/musical staging'. Het is de eerste, grote productie waar hij de choreografie voor heeft bedacht.

 

      © 2005 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieën op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!