:: Biografie

 STANLEY FRANKER

:: Website 
www.SurinamStars.com

 

Stanley Franker werd geboren in Paramaribo. 

Stanley maakte dertig jaar geleden furore als tennisser in Suriname en daarna in Europa, hij vierde triomfen als internationale tenniscoach en bondscoach van Nederland en Oostenrijk. Stanley heeft toptennissers als Richard Krayicek (Nederland) en Thomas Muster (Oostenrijk) onder zijn bezielende leiding gehad en begeleid naar de wereldtop op tennisgebied. Richard Krayicek won zelfs Wimbledon. Verder stond Stanley aan de wieg van Oranjes gouden generatie met Jacco Eltingh, Paul Haarhuis en Jan Siemerink. 

Stanley heeft drie jaren tennisles gegeven aan de rijken van Beverly Hills in Amerika. Ook aan de nog rijkeren van Bel Air, dichtbij Beverly Hills. 

Stanley woont sinds april 2005 weer in Suriname. Hij behoort tot de nieuwe lichting remigranten naar het thuisland. Deze mensen met veel top-internationale ervaring kunnen Suriname zeker een dienst bewijzen met hun aanwezigheid. Hij geeft adviezen aan de Surinaamse Tennis Bond (STB). Ook wil Stanley meer tijd aan zijn gezin in Suriname besteden. 

Stanley heeft zijn job van internationale tenniscoach ingeruild voor een andere job, namelijk verkoop directeur van de HEM in Paramaribo, de sponsor van Opo Yari Jam 2006. In het Nederlandse tennis blijft hij actief als adviseur van de toernooien in Rotterdam en Rosmalen en als toernooidirecteur van de Challenger in Groningen.

 

      © 2005 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars, of bezoek nu het SurinamStars forum.