:: Biografie

 STANLEY MENZO

:: Website 
www.SurinamStars.com

 

Stanley Purl Menzo werd geboren op 15 oktober 1963 in Paramaribo, Suriname.

Huidige club als trainer: Volendam (2006-2008)

Lengte: 1.87 m Gewicht: 84 kg Gecontracteerd: 1 juni 1999 (contract in per 1 juli 1999) Debuut: 15 april 1984, AZ'67 - Ajax (1-1) Positie: Doelman Vorige clubs: Lierse Sk, Girondins de Bordeaux, Lierse Sk, PSV, Ajax, FC Haarlem Interlands: 6

Stanley Menzo is zonder twijfel de populairste doelman uit de Ajax-historie. De supporters zijn de doelman, die met Ajax in 1987 in Athene de Europa Cup voor bekerwinnaars van Lokomotiv Leipzig won, altijd trouw gebleven. Dat bleek ook dit seizoen tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tegen Lierse SK, zijn huidige club, en tijdens de erewedstrijd voor Johan Cruijff in de Arena. Menzo werd tijdens deze wedstrijden door de Ajax-supporters minutenlang hartstochtelijk toegezongen.

In het seizoen 1992-1993 kreeg zijn carrière een wending. Onder Louis van Gaal verspeelde hij zijn krediet. Na een belangrijke fout in de kwartfinale van de UEFA Cup-wedstrijd tegen Auxerre, Menzo tikte een hoekschop van de Fransen in eigen doel, verwees Van Gaal hem naar de reservebank. In de return stond Van der Sar in het doel en die zou daar vervolgens anderhalf jaar onafgebroken blijven staan. Vlak voordat hij naar PSV vertrok, in 1994, speelde Menzo zijn twee laatste wedstrijden voor Ajax.

Na zijn avontuur in Eindhoven, dat duurde tot 1996, hervond Menzo het plezier in het buitenland. De zes-voudig international kwam vervolgens uit voor Lierse SK, Girondins Bordeaux en weer Lierse SK. Met de Belgische club was hij zeer succesvol. Hij won er een landstitel en een nationale beker. In 1997 riepen de Belgische profs hem uit tot voetballer van het jaar.

Stanley is momenteel keeperstrainer. Stanley werd vanaf seizoen 2006 trainer van Volendam. In september 2008 begon Stanley als trainer van FC Cambuur. 

 

      © 2005 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieën op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!