:: Biografie

 SUGACANE

:: Website 
www.SurinamStars.com

 

Eugene 'SugaCane' Voorn werd geboren in Amsterdam. 

SugaCane rapt en beatboxt al vanaf zijn negende jaar. De passie, toewijding en verbetenheid waarmee hij dit doet is typerend voor de man die SugaCane vandaag de dag is geworden. 

De underground moordlustige rap battles die SugaCane standaard overweldigend won, maakten in combinatie met zijn imposante verschijning en performance, dat deze rasechte gangsta rapper al snel een roemruchte reputatie opbouwde die vandaag de dag nog steeds solide staat. 

SugaCane scoorde in 1996 met zijn single ‘Let ‘em know’ onder Top Notch/Kees de Koning een hit. In 2000 bracht SugaCane in eigen beheer de single ‘You can’t fool mine’ uit. De bijbehorende videoclip stond op de zevende plaats van de vijftig meest aangevraagde clips bij de bekende muziek zender The Box. 

Veel voorprogramma’s in Nederland en Duitsland werden ingevuld door Sugacane, om maar enkelen te noemen: Snoop Dogg, Wu Tang Clan, Naughty By Nature en Redman. De vraag en verwachtingen rondom SugaCane zijn vandaag de dag nog steeds hoog. Om hieraan tegemoet te komen, presenteerde SugaCane medio september 2005 de eerste single van zijn nieuwe album, 'Step ya game up'. Betreffende dubbel cd getiteld ‘Now or Neva’ met featurings van onder andere Redman, bevat een complete Nederlandstalige rap cd en een Engelstalige cd: bijzonder en uniek, zoals SugaCane betaamt. 

SugaCane speelt de rol van Delano in de film 'Bolletjes Blues'. 23 maart 2006 belande de film in de Nederlandse bioscoop. Bolletjes Blues is de allereerste Nederlandse urban film, vol muziek, humor en romantiek.

In september 2006 komt zijn CD uit.

 

      © 2005 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieën op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!