:: Biografie

 SULAY REVAL

:: Website 
www.SurinamStars.com

 

Sulay Reval werd op 16 januari 1985 geboren te Amsterdam.

Sulay is presentator, hij houdt bezig met jongerenprogramma's met inhoud. Hij is presentator van het KRO programma 'Puberruil XL'. Nooit eerder verkeerde hij zo vaak op het Nederlandse platteland als in zijn hoedanigheid van presentator van Puberruil XL, de hippere versie van het KRO's Puberruil, waarin twee pubers vijf dagen lang elkaars leven ruilen.

Sulay's talent en liefde voor acteren en presenteren werd duidelijk tijdens het volgen van de theaterworkshop van Freshwagon. Deze en andere workshops resulteerden in meerdere theater en stand-up comedie optredens door het land. Inmiddels heeft Sulay regelmatig als MC zijn talent op het podium kunnen bewijzen. Zo presenteerde hij o.a. het Mundial Festival en het GospelFestival 2005. Met zín acteer en presentatie werkzaamheden is Sulay ook te bewonderen op de televisie. Hij schitterde in de jeugdserie 'Vrienden zonder Grenzen' en mocht elke maandagavond zín opwachting maken in het discussieprogramma van de VARA het 'JongerenLagerhuis'. Ook was hij te zien in het School TV programma 'Overleven in Ontwikkelingslanden'. Zijn vlotte babbel en passie voor muziek brachten hem naar de NPS Radio. Daar verzorgt hij iedere week een Urban radioprogramma voor 'Lijn5.com'.

 Voor een vette showtrap, daar zou hij zijn neus evenmin voor ophalen. Hij denkt persoonlijk dat zijn talent daar ook heel goed naar voren zou komen. Zijn ideaal is een complete presentator worden die alle facetten van het vak beheerst! 

Naast de Gouden Televizierring en de Zilveren Sterren voor presentatoren reikt Televizier dit jaar voor het eerst de Televizier Talent Award uit. Deze prijs is voor veelbelovend nieuw talent. Onder de genomineerden bevinden zich ook een aantal multiculturele talenten. Voor de Televizier Talent Award 2008 komen presentatoren en presentatrices in aanmerking van tv-programmaís van Nederlandse makelij, die zijn uitgezonden door de Nederlandstalige, landelijke publieke en commerciŽle omroepen in de periode van 1 augustus 2007 tot 1 augustus 2008. Genomineerd is o.a. Sulay Reval. Iedereen kan stemmen op zijn of haar favoriete talent via de Televizier website. Dit kan nog tot en met 26 september 12.00 uur. Op deze website zijn ook alle andere genomineerden te vinden. www.televizier.nl

 

      © 2007 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars, de best gerubriceerde databank.