:: Biografie

 TEJUNA V

 

:: Website 
www.SurinamStars.com

 

Tejuna Nandoe Tewarie - Veldhuizen werd geboren op 24 januari 1983 in Amsterdam.  

Tejuna is ontwerpster en creatieve onderneemster. Op haar 22ste gaf ze haar eerste juwelen- en modeshow, 'Night of the Diamonds' in Amsterdam. Inmiddels heeft ze twee labels: ‘TEJUNA.V’ en ‘Legacy of India’. Tejuna's grootmoeder Angeline Ghazi, is de inspratiebron voor haar ondernemerschap.

Tejuna was januari 2009 aanwezig op de Big Improvement Day in Amsterdam, een netwerkdag voor succesvolle ondernemers. Als genodigde mocht Tejuna de spreker van de dag, sir Richard Branson, een cadeau aanbieden. Ze koos voor manchetknopen: 'Dat zijn voor mannen de meest draagbare sieraden bij officile gelegenheden', zei Tejuna hierover. Richard Branson is de oprichter van de Virgin Group, een holdingmaatschappij van 200 bedrijven als Virgin Records en luchtvaartmaatschappij Virigin Atlantics. 

Volgens het Amerikaanse blad Forbes is hij 236ste in de rij van rijkste mensen op aarde. Tejuna maakte voor de exentrieke zakenman knopen geïnspireerd op zijn Britse achtergrond. De Britse vlag op een abstracte manier in drie kleuren goud, met brillianten en zijn intitialen. Richard Branson was zeer onder de indruk van de gedachte erachter. Hij besloot de knopen te dragen bij een grand gala ter gelegenheid van de inauguratie van de Amerikaanse president Barack Obama.

Eerder ontmoette Tejuna oud-president van de Verenigde Staten, Bill Clinton en Stedman Graham, schrijver en echtgenoot van Oprah Winfrey.

Tejuna hoopt in de toekomst op kunstzinnig en cultureel gebied meer te kunnen betekenen voor Suriname. Ze wilt graag meer mogelijkheden voor exposities en kunstevenementen creëren.

 

      © 2009 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieën op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!