:: Biografie

 TYPHOON

:: Website 
www.SurinamStars.com

 

Glenn de Randamie werd geboren op 

Glenn 'Typhoon' de Randamie begon op zijn vijftiende met rappen in de groep Rudeteenz, die verder bestaat uit Opgezwolle en zijn broer Blaxtar. Drie jaar later verschijnt zijn eerste solonummer op het verzamelalbum 'Vet Verse Flows'. Typhoon staat bekend om zijn eigenzinnige, poŽtische teksten, goeie stem en energieke, positief ingestelde optredens. Daarmee weet hij ook buiten de hiphopscŤne publiek te trekken. Zo trad hij op in de Melkweg, onder andere met de 'Opgezwolle Verre Oosten Special', Paradiso en andere bekende Nederlandse muziekpodia. Zijn single 'Familiar', afkomstig van de Scarfaced-soundtrack van Made In Da Shade, kreeg de nodige aandacht.

In 2004 presenteerde Typhoon een programma op The Box met maatschappijkritische teksten en items. Later dat jaar won hij de Grote Prijs van Nederland, waarmee hij zich verzekerde van een aardig startkapitaal van 5000 euro, een jaar lang professionele coaching op zakelijk, artistiek en promotioneel gebied, twee dagen studiotijd in de bekende Hilversumse Wisseloord Studio's, 500 geperste cd's, een kleine tour en optredens op een aantal grote festivals.

In 2005 bracht Typhoon de single "Vluchtgedrag" uit in samenwerking met Vluchtelingenwerk Nederland. Daarna is hij aan het werk gegaan aan zijn debuutalbum, dat voor het eind 2005 in de winkels moet liggen.

Ondanks zijn drukke agenda geeft de rapper ook rapclasses voor basisscholen en middelbaar onderwijs.

 

      © 2005 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars, de best gerubriceerde databank.