:: Biografie

 ULRICH VAN GOBBEL

:: Website 
www.SurinamStars.com

 


Ulrich van Gobbel werd geboren op 16 januari 1971 in Paramaribo.

Ulrich, die in zijn jeugd voor de amateurclub Bavel en NAC speelde, debuteerde in het betaalde voetbal op 26 november 1988 in het duel Willem II-BVV Den Bosch (1-3). 

Met Feyenoord werd de snelle verdediger in 1993 en '99 landskampioen en won hij in 1991, '92, '94 en '95 de KNVB-beker. Dick Advocaat liet hem op 9 juni 1993 debuteren als international in de WK-kwalificatiewedstrijd Nederland-Noorwegen (0-0). Een jaar later maakte Ulrich deel uit van de selectie voor het WK in de Verenigde Staten, waar hij alleen in het eerste duel met Saoedi-Arabi (2-1) in actie kwam. 

Positie: Verdediger rechtsback. Gevoetbald bij: Willem II, Feyenoord, Galatasaray (Turkije), Southampton (Engeland) en eindigde zijn voetbal carričre bij Feyenoord (2002). Hij speelde in totaal 12 seizoen in De Kuip. Ulrich speelde 8 interlands.

Ulrich kwam in 2007 in opspraak, hij moest voor vier maanden de cel in. Hij werd op 27 maart 2007 door een rechtbank in Rotterdam schuldig bevonden aan verduistering. Ulrich, was op dat moment spoorloos, hij was volgens geruchten naar Suriname ‘gevlucht’. Het ging om drie auto’s die hij via een huurkoopovereenkomst onder zijn hoede had. De aanklacht luidde dat hij deze auto’s had doorverkocht zonder ze af te betalen. Eerder ontkende Ulrich de verduistering.

 

      © 2005 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieën op SurinamStars, de best gerubriceerde databank.