:: Biografie

 WERNER DUTTENHOFER

:: Website 
www.radio10.sr

 

Werner Duttenhofer werd geboren in Paramaribo. 

Werner is De Mastermind van Radio 10 'MAGIC FM'. Hij is een radio personality met ruim 40 jaar ervaring! Hij heeft ongetwijfeld de metamorfose van de Surinaamse radio meegemaakt: van communicatiemiddel (toen nuttig voor o.a. overlijdensberichten) tot wijze van entertainment tegenwoordig. Werner bewijst met Radio 10 dat het anders kan. Anders dan wat men sinds de introductie van radio in Suriname gewend was.

Voor het eerst in Suriname een geheel nieuw format, gericht op een verwaarloosde, doch interessante doelgroep met een zekere potentiŽle marktwaarde. Een muziekformule speciaal bedacht voor de echte Srananman. Adult pop: herkenbare muziek vanaf de jaren '60 tot nu, voor iedereen die wat anders wil dan alleen hitradio! Eindelijk een perfecte blend voor Mainstream Suriname. En ook heel belangrijk: 1 gezicht.
Dezelfde, herkenbare muziekformule 1 x 24 uur, een concept waaraan iedere On-Air personality invulling geeft.

Met de komst van Radio 10 kreeg Suriname de introductie van het verrassend ingeslagen en alom nagevolgde "Dagbladenoverzicht".
Nieuws aan top van elk uur van 06.00-18.00 uur, zakelijk, objectief & up to date up to the hour.

Radio 10 'MAGIC FM' is, by the way, het eerste station dat de exacte tijd in Suriname brengt middels GPS/DCF computer. Deze computer regelt alles in de studio met betrekking tot de tijd en datum. Op diverse plekken in de radio-apparatuur kom je DCF-klokken tegen die altijd de juiste tijd aangeven, doordat zij zich synchroniseren met een tijdbasis die via radiogolven wordt uitgezonden. Deze DCF-impulsen worden kunstmatig opgewekt door deze computer. De computer 'weet' de exacte tijd, doordat hij is gekoppeld aan een GPS-satelliet ontvanger, die naast geografische gegevens de datum en exacte tijd (UTC) uitsturen. Vervolgens berekent de computer hieruit de lokale tijd voor Suriname.

 

      © 2006 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!