:: Biografie

 WESLEY SNIPES

:: Website 
www.SurinamStars.com

 

Wesley Snipes werd geboren op 31 juli 1962 in the Bronx, New York. 

Wesley groeit op in de straten van de South Bronx. Hij heeft een duidelijk doel voor ogen: hij zal acteur worden. Hij gaat naar de High School for the Performing Arts, maar voor hij deze kan afmaken, verhuist zijn moeder naar Orlando in de staat Florida: hoe kan zijn droom nu bewaarheid worden? Maar Wesley geeft niet op: nadat hij is geslaagd aan een middelbare school in Florida, begint hij op te treden in plaatselijke toneelvoorstellingen tijdens diners en in regionaal theater. Ook doet hij mee aan een acteurswedstrijd: daar wordt hij opgemerkt door een agent, die hem zijn eerste rol aanbiedt, in 'Wildcats' (1986) tegenover Goldie Hawn. 

Wesley breekt pas door met een videoclip! Onder regie van Martin Scorsese speelt hij een bendeleider in Michael Jacksons clip 'Bad'. Vele bijzondere rollen volgen: de stijlvolle dealer in 'New Jack City', de zwarte architect die verliefd wordt op een blanke vrouw in 'Jungle Fever', de basketballer in 'White Men Can't Jump', de held in 'Passenger 57', de schurk met gebleekt haar in 'Demolition Man' en de van moord verdachte Shaw in 'The Art of War'. 

Na zijn rol van 'Blade', de stripfiguur die half mens is en half vampier, is zijn naam groter dan ooit. Ook volgt het tweede deel van 'Blade'. 'Blade 2“ bevat nog meer actie en spanning dan de eerste 'Blade“. Deze keer moet de Daywalker het opnemen tegen een nieuw soort vampier, namelijk The Reapers. Deze vampieren voeden niet alleen met mensenbloed, maar willen ook met vampierenbloed. Er volgt zelfs een derde deel uit deze reeks die 'Blade III: Trinity' gaat heten, 20 januari 2005 speelde de film in de Nederlandse bioscopen.

 

      © 2005 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieėn op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!