:: Biografie

 WILL SMITH

:: Website 
www.SurinamStars.com

 

Willard Christopher Smith II werd geboren op 25 september 1968 in Philadelphia, USA. 

Will was de tweede uit een gezin van vier kinderen. 

Als hij opgroeit in West-Philadelphia weet Will al dat hij een grote showbiz-ster wil worden. Hij is een goede leerling op school, maar als hij een beurs aangeboden krijgt voor een prestigieuze middelbare school weigert hij die, omdat hij toch al z'n vrije tijd aan muziek maken wil besteden. Dit doet hij vanaf zijn twaalfde samen met vriend Jeff Towns (DJ Jazzy Jeff). Alle tijd die ze er in stoppen blijkt zeer nuttig besteed want acht jaar later hebben ze twee platina platen boven hun bed hangen.

In 1990 begint de televisieserie 'The Fresh Prince of Bel Air' waarin Will de hoofdrol speelt. Will heeft zijn hele leven al de bijnaam Prince, welke hij te danken heeft aan het feit dat hij zich altijd uit vervelende situaties weet te redden. De serie wordt ongekend populair en iedereen is fan van Will, wat vooral komt door zijn humor en innemende persoonlijkheid.

Nu Will Smith een zang- en een televisiecarrière op poten heeft gezet, besluit hij een poging te wagen in de filmwereld. Hij werkt met Quincy Jones aan 'The Fresh Prince' en via hem heeft hij ondertussen een heleboel grote namen leren kennen. Denzel Washington en Bill Cosby werpen zich op als zijn 'mental coaches', omdat Will als immens populaire zwarte acteur enorm in het voetlicht staat. 

De eerste film waaraan hij zijn medewerking verleend is 'Six Degrees of Separation' in 1993, een kleine film waarin de prestaties van Will positief opvallen. Daarna komt het keiharde 'Bad Boys' en het megasucces (vooral in Amerika) 'Independence Day'. Will wordt een absolute kaskraker en z'n salaris schiet omhoog. Ondertussen gaat het privé wat minder goed en Will en z'n vrouw gaan over tot een scheiding. 

Het jaar 1997 wordt een absoluut topjaar. De film 'Men in Black' wordt een grote hit en het bijbehorende nummer van Will ook. Hij ontmoet Jada Pinkett en de twee sluiten het jaar af met een huwelijk op oudejaarsavond. Ondertussen heeft Will ook weer vriendschap gesloten met z'n ex-vrouw en mag hij z'n zoontje dat hij met haar heeft weer zien.

In 1999 laat Will Smith aan iedereen zien en horen wat hij nog voor plannen heeft voor de volgende eeuw. Zijn film 'Wild Wild West' komt uit en op zijn CD staan nummers als Will 2k en Willenium. Ook heeft hij laten weten de eerste zwarte president van de Verenigde Staten te willen worden. 

Twee jaar later verrast Will Smith vriend en vijand met zijn rol in 'Ali', een intrigerend drama over het turbulente leven van boxer Mohammed Ali en na 5 jaar wachten komt in 2002 het langverwachte tweede deel van 'Men In Black' uit. In 'Men In Black 2' vormt Smith samen met Tommy Lee Jones weer een gouden duo dat de strijd aangaat met aliens die de wereld willen veroveren. 

Het jaar daarop verschijnt de explosieve actiefilm 'Bad Boys 2' die Will Smith weer herenigt met zijn maatje Martin Lawrence. Deze door Michael Bay geregisseerde film is het vervolg van de megahit 'Bad Boys' uit 1995. Niet veel later volgen de sf-thriller 'I Robot' en de succesvolle romantische komedie 'Hitch' waarin Will speelt voor Hitch, een succesvolle date-dokter. In de tussentijd heeft Will zijn stem verleend aan vis Oscar in de 'Finding Nemo'-achtige animatiefilm 'Shark Tale'. In 2006 verschijnt hij in het drama 'Tonight, He Comes', geregisseerd door Jonathan Mostow ('Terminator 3') en in de actiekomedie 'Affirmative Action' samen met Ben Affleck. 

In de muziekbusiness heeft Will ook niet stilgezeten want brengt hij alweer zijn vierde solo-album uit: 'Lost and Found'. Met onder andere de single 'Mr. Nice guy' waarin hij aangeeft dat mensen hem altijd aanzien voor een zachte man terwijl hij ook best wel stoer kan zijn.

 

      © 2005 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieën op SurinamStars, of bezoek nu het SurinamStars forum.