:: Biografie

 WILLEM FELLER

:: Website 
www.karatefeller.nl

:: E-mail 
w.s.feller@hi.nl

 

Willem Stanley Feller werd geboren op 21 mei 1947 in Coronie, Suriname. 

Willem is op jeugdige leeftijd begonnen met het beoefenen van het Judo. In 1967, op 20 jarige leeftijd, kwam Willem naar Nederland. Hier beoefende hij de Judo-sport samen met andere grote namen zoals Peter Adelaar en Wim Ruska.

In 1971 Stapte Willem over op het no-contact Karate bij de Karatevereniging Shihan Kaizoku in de Amsterdamse Bijlmermeer. In 1973 werd hem een keer gevraagd om les te geven. En dit beviel zo goed dat hij dat is blijven doen.

Op 10-09-1977 behaalde Willem zijn diploma leraar in de Budosport. 

In 1978 werd er een tweede Karateschool opgericht in de Bijlmermeer onder de naam 'S.V. Holendrecht'. Deze school draaide onder auspiciŽn van Willem.

Vanaf 17-03-1980 wordt Karatevereniging Shihan Kaizoku officieel geleid door Willem Feller. In dat zelfde jaar stapt Willem over op het semi-contact Kyokushinkai-Karate.

In 1981 verhuisde Willem van Amsterdam naar Almere waar hij op 09-02-1981 zijn eerste eigen school opende in Almere Haven. Op dit moment ontstond de (onofficiŽle) naam 'Karateclub Feller'.

In de jaren daarna opende Feller nog twee scholen in de stadskernen Almere Buiten en Almere Stad. Ook werd er in Lelystad onder auspiciŽn van Willem een Karateschool geopend onder de naam 'Karateschool Okinawa'.

Op 04-10-1990 werd de naam Shihan Kaizoku officieel omgezet in de naam 'Karate Combinatie Feller'.

Op dit moment draaien er onder auspiciŽn van Shihan Feller vier karatescholen namelijk: een in de Bijlmermeer en drie in de stadskernen Almere Haven, Almere Stad en Almere Buiten.

Vanaf 1997 is Shihan Feller in het bezit van de 7e Dan Kyokushinkai-Karate en 4e Dan Judo.

Karate Combinatie Feller kent vele hoogtepunten waaronder het Europees  kampioenschap in 1983. Hier  behaalde de Combinatie maar liefst  5 Europese titels. Op de Olympische spelen in 2008 wil Shihan Feller meedingen naar de titels (mits Karate als Olympische sport wordt geaccepteerd). De komende jaren zullen worden gebruikt om hier naar toe te werken.

Na een flink aantal jaren werkzaam te zijn bij de woningbouwvereniging Patrimonium kreeg Willem geheel onverwacht een aanbod om met ingang van 01-11-2005 met de VUT te gaan. Deze gouden kans om op 58 jarige leeftijd zich geheel te kunnen richten op het Karate greep Willem met beide handen aan. Ook zijn vaderland Suriname kan hij daardoor vaker en voor langere tijd een bezoek gaan brengen. Wellicht dat Willem binnen niet al te lange tijd zich weer gaat vestigen in zijn geboortestreek Coroni in Suriname.

 

      © 2006 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars, of bezoek nu het SurinamStars forum.