:: Biografie 

WINSTON SCHOLSBERG

:: Website 
www.winstonscholsberg.net

 

Winston Scholsberg werd geboren op 24 mei 1964 in Paramaribo, Suriname.

Winston is muzikant (drummer), presentator en organisator hij geeft workshops (zo'n 150 per jaar) en hij is een meester verteller. In zijn vertel voorstellingen speelt de spin 'Anansi' vaak een grote rol. 

Wisnton komt uit een muzikale familie, een oom speelde bij Naks (Villefort). Toen Winston 17 jaar was heeft hij gekozen om als professioneel drummer zijn brood te verdienen. Hij kreeg meteen een opdracht om te werken met Max Nijman. Kort daarna volgden Big John Russel, Super & The Allstars, Curtis Knight en The Wailers.

Als verhalenverteller is Winston de laatste 10 jaar actief en hij heeft verhalen verteld in Nederland en in Belgie, aan arm en rijk, jong en oud, vrije en gevangenen, valide en invalide mensen, op scholen en in theaters. Winston ontdekte een aantal jaren geleden de Surinaamse Anansi-verhalen uit zijn kindertijd opnieuw. Hij besloot er een uitgebreid vertelprogramma van te maken, compleet met zang en dans. Winston verzorgd sinds 1998 nu ruim 230 voorstellingen per jaar.

Winston verteld het verhaal van Lieve Hugo in 'A Poku tori'. De muziek van Lieve Hugo is zo veelzijdig. Vanaf het moment dat Winston het in Suriname hoorde was hij verkocht. Hij vind het een voorrecht om mee te doen aan the King of Kaseko, het verhaal van Lieve Hugo een man met een grote passie voor muziek. 

 

      © 2006 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars!