:: Biografie

 YVONNE WOLTHUIS-OLF

:: Website 
www.art2business.org

 

Yvonne Belita Wolthuis-Olf werd geboren op 13 januari 1949 te Amsterdam, Nederland. 

Yvonne is getrouwd en heeft een zoon. Tussen 1967/1968 en 1970 t/m 1973 volgde Yvonne de 'Academie des Beaux Arts' in Parijs, ze was leerlinge van Prof. Arie Kater. Ook ging zij naar het Institute of Interior Design in Newport Beach. Ze volgde de opleiding: Schilderen/Beeldhouwen en Binnenhuisarchitectuur.

Momenteel is Yvonne in de VUT, maar heeft het drukker dan ooit. Ze was van 1974 t/m september 2001 stewardess bij de KLM.

In de periode van 1967 tot 2002 schilderde Yvonne meer dan 350 schilderijen. Ze gaf diverse exposities. Onder andere in: Galerie 'Le Passage', in Bonn, 'Am Schauspielhaus' in Dusseldorf, 'Woodstock Gallery' in London, 'Museum Of the National Center of Afro-American Artists' in Dorchester, Massachusets USA, in Cultureel Centrum Curacao, Emmastad, in 'Instituto de Arte Contemporeano' in Mazatlan Mexico, en in Bucholz Galleria in Acapulco, verder in Mexico en in het Sheraton Hotel in Dubai, UAE.

Tussen 2001 t/m 2006 won Yvonne diverse Web Awards onder andere de ‘World Web Awards’ en de ‘Canadian Gold Graphic Award’.

Verder heeft Yvonne ook gastlectoraat gegeven in Boston, Mass, USA, aan het 'Simms College', een zeer fameuze meisjesschool. Als eerste vrouw van Surinaams/Nederlandse afkomst heeft zij een schilderijen tentoonstelling gehouden in Dubai, en eveneens in het Museum of Natl. Center of Afro-American Artists in Dorchester, Massachusets, USA.

Vanaf maart 1991 t/m 1 januari 1999 heeft zij voor 'De Groenen' in het Amsterdamse Stadsdeel Zuidoost gezeten en was zij nauw betrokken bij De Bijlmer vliegramp. Verder heeft Yvonne zich altijd ernstig zorgen gemaakt over het vernieuwingsproces, waarbij volstrekt op onverantwoordde wijze onvoldoende aandacht besteed is aan het welzijn van de bewoners van Amsterdamzuidoost. Dit heeft tot gevolg gehad dat anno 2006 meer dan 9.500 bewoners ver onder de landelijke armoedegrens leven en noodgedwongen gebruik van een Voedselbank moeten maken. 

Er zijn vele artikelen verschenen over Yvonne in o.a. Dignity, Amazone Post, Encore American & Worldwide Magazine, Holland Herald. SQ, Stan Huygens Journaal en de Surinaamse Krant. Verder was Yvonne bij diverse TV-optredens te bewonderen. Onder andere in Barend & van Dorp.  In 2006 zat zij in een aflevering van 'P-Side' (Prem Radakishun) en in 1-vandaag. Ook is zij gehoord door de Parlementaire Enquetecommissie Bijlmer vliegramp.

En wat de toekomst betreft zal Yvonne zich blijven bezighouden met het op de politieke agenda blijven houden van het armoedeprobleem in Nederland, welke vooral veel alleenstaande vrouwen uit etnische groepen treft. En wel Buitenparlementair. December 2008 is Yvonne met gezin geemigreerd naar Curacao. 

 

      © 2008 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieën op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!