:: Nieuws

Nieuwsdienst van de ASD: Actieforum voor Socialisme en Democratie, 7 mei 2007.

:: Website 
www.SurinamStars.com

 

Iedere week het laatse nieuws rechtstreeks uit Suriname!

ASD installeert Europa-Commissie

Jaarlijkse (in)stroom van 200 miljoen euro  werpt nieuw licht op emigranten

Amsterdam. Op zondag 6 mei j.l. werd te Amsterdam – Noord een  Europa - Commissie bestaande uit 7 personen geďnstalleerd. Tot nader order zullen deze personen de politieke partij ; Actieforum voor Socialisme en Democratie (ASD). in Europa vertegenwoordigen. De Europa - commissie zal voorts zich bezighouden met projectfinanciering d.m.v. fondswerving, en remigratievoorlichting.De commissie bestaat uit de volgende leden: Rosita Muntslag, Ivan Nibte, Alfons Wielingen, Gladys Vreden, Michael Nazier, Yvonne Albertszoon, Annemarie van Dams, Ingrid Haagstam.Aanwezige vertegenwoordigers van verschillende organisaties in Nederland zegden steun toe aan ASD, de nieuwe politieke partij in Suriname. De Commissie wenst samen te werken met de Pv/dA, Groen Links, en de SP.

 Vernieuwing van de  sociaal-democratie,  en solidariteit met Venezuela

De aanwezige Venezolanen, Chilenen en Nederlanders juichten het toe dat de ASD streeft naar een sociaal-democratisch Suriname. Vertegenwoordigers van de ‘Bolivariaanse kring’  gaven de wens te kennen zich te willen aansluiten bij de activiteiten van de zojuist geďnstalleerde Europa - Commissie. De ‘Bolivariaanse kring (BK)’is een samenwerking van personen en organisaties die de doelstellingen van de Venezolaanse grondwet van 1999 onderschrijven. De BK ondersteunt het streven van president Hugo Chavez Frias en zijn regering, naar sociale gerechtigheid en democratie en de integratie van de Latijns – Amerikaanse landen als alternatief voor het neoliberalisme. De BK spreekt zich uit tegen elk militair ingrijpen in de regio en tegen elke poging om spanningen te doen oplopen om het gebied te destabiliseren. De Europese Commissie van de ASD zal samenwerken met de Bolivariaanse Kring op het gebied van rapportages over het socialisme in Suriname en Venezuela. Beide organisaties  willen een tegenwicht bieden tegen de eenzijdige berichtgeving in de media over de Bolivariaanse Republiek van Venezuela en over Latijns Amerika in het algemeen. Het socialisme is het antwoord op de etnische politiek.

 Geld - en goederenstromen zelf  beheren

De Nederlandse ontwikkelingshulp is vervangen door geld van Surinamers. De emigranten hebben eigen oplossingen gezocht voor het geld -  en goederenverkeer. De emigranten zijn door hun geregeld familiebezoek de financiers van de Surinaamse luchtvaart en het toerisme. Zij maken jaarlijks meer dan 200 miljoen euro over naar familie en kennissen in Suriname. Onder de aanwezigen waren er personen die eigen projecten financieren in Suriname en die regelmatig allerlei materiaal verzenden naar instellingen in Suriname voor sociale doelen. Dit particulier initiatief dat uit eigen inspanningen is ontstaan, en dat belangrijk is voor de Surinaamse samenleving moet worden beschermd en versterkt. Schurkachtig hoge vliegtarieven door luchtvaartbedrijven, diefstal op de haven van geschonken goederen, oplichting bij aanschaf van onroerend goed, geven aan dat deze burgerbelangen niet door de politiek beschermd worden.De rechten van emigranten en remigranten worden niet erkend door de politieke partijen die op etnische basis een eng nationalisme voeden,  tegen Surinamers in het buitenland. De ASD gaat deze belangen beschermen en in eigen Surinaamse hand houden. De geďnstalleerde Europa-Commissie van de ASD zal microkredieten verstrekken  aan particulieren in Suriname en de geldstromen zelf beheren. De Europa Commissie is blij met de ondersteuning van meerdere organisaties zoals, de Bolivariaanse Kring, uitgeverij Masusa, de stichting Surov, stichting Woman Society Amsterdam, EBU- Akademiya, Het Surinaams  Dichters -  en Schrijversgenootschap, e.a. Er is animo onder de Surinamers in het buitenland om bij te dragen aan politieke vernieuwing in Suriname en tot ondersteuning van de ASD, aldus Michael Nazier woordvoerder van de Europa-Commissie (ASD).

 (Ludwich van Mulier, Amsterdam, 7 mei 2007).

 

      © Mei 2007 SurinamStars 

SurinamStars is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor de ingezonden
nieuwsberichten welke worden aangeboden door diverse nieuwsaanbieders.
 Voor vragen over een bericht kunt u contact opnemen met de betreffende nieuwsaanbieder.