:: Biografie

 NITA RAMCHARAN

:: Website 
www.networkstarsuriname.com

 

Nita Ramcharan werd geboren in Paramaribo. 

Nita is journaliste met ruim twintig jaar ervaring in de media. Zij is docent Journalistiek aan de Academie voor Hoger Kunst en Cultuur Onderwijs. Nita was hoofdredacteur bij de Ware Tijd en Times of Suriname en werkte jarenlang voor de Surinaamse televisie. 

Nita is directeur van haar eigen mediabedrijf 'Network Star Suriname' (NSS), een mediabedrijf dat als basis heeft de universeel aanvaarde Rechten van de Mens, waaronder het recht op vrije meningsuiting. NSS richt zich voornamelijk op de educatieve en informatieve functie van de media. Het publiek zal voorzien worden van betrouwbare informatie op elk gebied. Het bedrijf ontwikkelt programmaís met een sterk vormend en inspirerend karakter, gericht op verruiming van kennis en vergroting van de algemene ontwikkeling in de ruimste zin des woords. 

NSS is bijna 24 uur per dag in de weer met de nieuwssite Starnieuws.com. Er kan ieder moment van de dag iets gebeuren en dan willen ze daar als eerste bij zijn. Daarnaast maken ze in opdracht van het ministerie van Planning en Ontwikkelingssamenwerking documentaires voor de Surinaamse televisie. 

Nita heeft als doel een eigen televisiezender op te richten. Er zijn in Suriname veel zenders, maar deze hebben weinig educatieve waarde vind zij. Dat terwijl televisie zoín fantastisch medium is om mensen iets bij te brengen.Helaas is de aanvraag voor een vergunning afgewezen, maar ze blijf strijden voor haar ideaal.

 

      © 2011 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!